Om Vallhovskyrkan

Församlingen

Vallhovskyrkan är en av Sandvikens pingstförsamlingar. Den grundades 1974, och har idag ca 170 medlemmar. Med en öppen gemenskap hoppas vi kunna erbjuda dig en trygg och trevlig mötesplats.
I Vallhovskyrkan ges alla möjlighet att vara sig själv och vi vill gärna lära känna dig. Vi skulle uppskatta ett besök av dig, och vi välkomnar alla funderingar och frågor du kan tänkas ha gällande tro eller livet i allmänhet.
Här kan du läsa om församlingens historia, hur den fungerar, våra anställda och vad församlingen vill åstadkomma.

Sen hösten 2011 samverkar vi med studieförbundet Bilda.

Församlingens historia

Sandvikens Pingstförsamling - Murgårdskyrkan bildades 1974 av ett hundratal medlemmar. Församlingen köpte en fastighet på Fredriksgatan 39 och gjorde om den till kyrka. Den 26 mars 2006 bytte församlingen namn till Vallhovskyrkan, Sandvikens Pingstförsamling.
Under årens lopp har olika pastorer varit verksamma i församlingen.

Vallhovskyrkan är en del av den svenska pingströrelsen. Den består av ca 500 församlingar och nästan 90 000 medlemmar. Det finns en pingstförsamling i nästan varje kommun. Pingströrelsen grundades i Sverige 1907. Den största pingstförsamlingen i landet är Filadelfiaförsamlingen i Stockholm som har ca 7000 medlemmar.

Organisation

Vallhovskyrkan leds av en styrelse som ansvarar för ekonomin, de anställda och fastigheten.
Församlingsledningen utgör det andliga ledarskapet för församlingen och ansvarar för verksamheten.

Församlingen har även några tjänster som du kan läsa mer om här.

Vallhovskyrkan är medlem i Pingst-Fria Församlingar i Samverkan och i Trosamfundet Pingst FFS

Vårt Ekumeniska samarbete

Vallhovskyrkan bedriver verksamhet i samarbete med studieförbundet Bilda och med Sandvikens kommun.

Vi är tillsammans med alla kyrkor i Sandviken med i Sandvikens Kristna Råd, SaKR. Genom Sandvikens Kristna Råd gör vi olika gemensamma möten och satsningar. Under januari har vi t.ex en gemensam bönevecka.

Sandvikens Kristna Råd har olika utskott. Ett av dem är Barn-och Ungdomsutskottet. Det utskottet anordnar bl a innebandy turnering på Jernvallen under lucia m.m.