Efterföljelse

”Jag vill följa dig, o Jesus” (Segertoner nr 605) skriver Lina Sandell, min favorit bland psalmförfattare. Sången sjöngs förr i samband med dopförrättningar. Dopet, ett viktigt steg i efterföljelsen sedan man tagit emot Jesus som sin frälsare.

Sedan kan vi följa honom i små och stora steg. Att lyssna in maningar av olika slag. Att ringa det där telefonsamtalet, att säga de där uppmuntrande orden.

Att följa sin kallelse och ta tjänstledigt från sitt jobb, gå bibelskola och sedan ägna en kortare eller längre tid i ett missionsuppdrag är beundransvärt.

Det som gör djupt intryck på mig är att en del är så säkra. För mig känns det ofta så osäkert. ”Gud, vad vill du med mitt liv?” eller ännu värre, när man börjar bli gammal: ”Vad ville Du egentligen med mitt liv?” Men man ska ju inte behöva byta tempus så där. I Guds rike blir ingen pensionerad.

Jag minns en gammal medlem i vår församling. Hennes stora intresse var att stödja missionen. Hon unnade inte sig själv särskilt mycket. Hon gjorde många tavlor (i uttryckets verkliga betydelse). Hon var konstnär. Hon sa till Gud: ”Tala tydligt, för jag hör dåligt!” Jag kan hålla med henne.

Efterföljelse. Att följas sin kallelse. Att följa Jesus. Det gäller oss alla.

Ikon: 

Kommentarer

........det kan alltså vara.......tex... Hej Martin. Du skriver ruggigt bra bloggar. Tack för dina kloka ord.